Meni
Vaša košarica

% Zbiraj točke in prihrani 10% wink  danes ob nakupu prejmeš kar 10 kratne bonus točke smiley

 

Varovanje osebnih podatkov

Namen pravnega obvestila je, uporabnikom spletne trgovine ponudnika podati jasna pojasnila kateri osebni podatki se zbirajo, zakaj se zbirajo, kako z njimi upravljamo, jih varujemo in kakšne so uporabnikov v povezavi z vašimi osebnimi podatki, ki jih obdelujemo.

UPRAVLJANJE Z OSEBNIMI PODATKI

Skrbnik in upravljalec osebnih podatkov zajetih pod pogoji delovanja spletne trgovine je:

  1. Ponudnik storitev je Clar,d.o.o. (v nadaljevanju: ponudnik), z naslednjimi podatki:
sedež in poslovni naslov: Vrablova ulica 12, Maribor
matična številka: 3454967000
številka vpisa v sodni register: Okrožno sodišče Maribor, Srg 2008/41720
davčna številka (ID za DDV):  SI15322602

         

  1. Kontaktni podatki izvajalca za vsakokratno komunikacijo so:

    spletna stran: https://www.clarkids.si/
    kontakt in pomoč: info@clarkids.si

 

Osebne podatke v primeru pogodbenega razmerja zaupamo zunanjemu obdelovalcu. To so naša partnerska podjetja in posamezniki katerim smo na podlagi pogodbe zaupali posamezna opravila v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov (npr. dostava kupljenih izdelkov). Vsakega pogodbenega obdelovalca pogodbeno zavežemo, da bodo podatke uporabljali izključno v namen za katerega so bili posredovani in v skladu z navodili, ki jih prejmejo od nas. Prav tako se pogodbenim partnerjem posreduje samo tiste podatke, ki so nujno potrebni da se izpolni namen (npr. za dostavo paketa se posredujejo podatki o vašem naslovu skladno s pogoji dostave pogodbenega dostavljavca objavljenega na naši spletni strani)

Za obveščanje preko elektronskih naslovov uporabljamo lastno aplikacijo, zato se elektronski naslov, ime in priimek obdeluje skladno s pogoji delovanja naše spletne strani.

 

2. OBSEG OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

Nabor osebnih podatkov, ki ga ponudnik pri spletni trgovini zahteva od uporabnikov je opisan v splošnih pogojih poslovanja (nakup z obvezno registracijo z označbo obveznih in neobveznih podatkov).

Vse vrste osebnih podatkov ponudnik obdeluje in varuje skladno z veljavno zakonodajo, ki določa pogoje varne obdelave osebnih podatkov (Splošna uredba o obdelovanju osebnih podatkov – Uredba GDPR, Zakon o varstvu potrošnikov, zakon o varstvu osebnih podatkov, idr.).

Osebni podatki se obdelujejo ročno in avtomatizirano za pripravo pošiljke za dostavo, pod pogoji pogodbenega izvajalca dostave in za druge namene s področja finančnih in drugih zakonsko predpisanih obveznosti (npr. izstavitev računa…).

Ponudnik omogoča uporabnikom tudi prijavo na e-obvestila za prejemanje komercialnih sporočil (o akcijah, aktualnostih, ipd.), kar uporabnik izvede z osebno privolitvijo preko spletne povezave na spletni trgovini tako, da s klikom na prazno okno potrdi, da dovoljuje obdelavo osebnih podatkov.

 

e-OBVESTILA

Ponudnik omogoča uporabnikom tudi prijavo na e-obvestila za prejemanje komercialnih sporočil (o akcijah, ipd.), kar uporabnik izvede z osebno privolitvijo preko spletne povezave na spletni trgovini tako, da s klikom na prazno okno potrdi, da dovoljuje prejemanje obvestil preko elektronske pošte.

V primeru vaše podane privolitve se uporabniku za namene neposrednega trženja na elektronski naslov posredujejo splošna oglasna sporočila s ponudbo naših izdelkov in posebnih ugodnosti, kot so razni popusti ali kode za popust.

Uporabnik se lahko prijavi tudi na komunikacijo preko Facebooka in drugih družabnih omrežij, dostopnih in objavljenih na spletni trgovini ponudnika.

 

3. POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV TRETJIM OSEBAM

Ponudnik osebnih podatkov uporabnikov ne posreduje drugim nepooblaščenim osebam, razen če to zahteva zakonska podlaga (npr. državnim organom pregona, odkrivanja nepravilnosti, ipd.) ali pogodbeno razmerje opredeljeno v tej izjavi ter če uporabnik za to poda izrecno željo oziroma privolitev.

 

4. PRAVICE NAROČNIKA DO SEZNANITVE O OBDELAVI OSEBNIH PODATKOV

 

Kupec lahko dostopa do pregleda nabora osebnih podatkov in popravlja svoje osebne podatke v svojem registrirnem profilu dostopnem na spletni trgovini preko prijave z geslom.

Če kupec želi prejeti dodatno informacijo o obdelavi njegovih podatkih se mora obrniti na ponudnika preko objavljenih kontaktnih točk na spletni trgovini in v tem obvestilu.

Kupec ne more zahtevati izbrisa osebnih podatkov iz evidence ponudnika, v primerih ko se njegovi osebni podatki na dokumentih morajo hraniti po zakonsko določenih rokih hrambe (sledljivost nakupa, izdani računi…).

V primeru pridobljenih osebnih podatkov s privolitvijo uporabnika (npr. e-obvestila), lahko uporabnik kadarkoli poda odjavo preko elektronske pošte na e-naslov ponudnika ali preko odjavnega mesta, določenega na spletni trgovini ali prejetega v elektronskem sporočilu. V tem primeru ponudnik v 15 (petnajstih) dneh ustrezno prepreči uporabo osebnih podatkov za te namene ter o tem v nadaljnjih 5 (petih) dneh pisno obvestili uporabnika.

Ponudnik pa ne priznava izvensodnega reševanja sporov.

 

5. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik pri obdelavi osebnih podatkov ravna v skladu z zahtevami predpisov o varovanju osebnih podatkov, pri čemer upošteva tudi predpise s področja varovanja informacijskih sistemov in omrežja, k čemur je zavezal in preveril organizacijske, tehnične in druge ustrezne postopke in ukrepe varovanja in zavarovanja informacijske infrastrukture izbranega ponudnika informacijskih storitev, ki omogočajo delovanje spletne trgovine ponudnika.

 

6. ČAS HRAMBE VAŠIH PODATKOV

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke je razvidno iz spodnje tabele. Čas hrambe je odvisen od namena in podlage na kateri temelji obdelava:

Vrsta obdelave osebnih podatkov Podlaga Čas hrambe

Registriran uporabnik spletne trgovine

Osebna privolitev/davčna zakonodaja po nakupu

1 leto od zadnje prijave (za podatke o registraciji)
10 let po preteku leta v katerem je bil izdan račun (za račun)

Neregistriran uporabnik spletne trgovine

Osebna privolitev/davčna zakonodaja po nakupu

1 leto od zadnje prijave/nakupa
10 let po preteku leta v katerem je bil izdan račun (za račun)

Prejemanje e-novic

Osebna privolitev

do preklica oz. največ 5 let od zadnje privolitve

 

7. UPORABA PIŠKOTKOV

Naša spletna stran uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki so pogosto sestavljene iz unikatnega niza številk in črk. Sam piškotek ne zbira informacij, če pa ga prebere strežnik skupaj z brskalnikom, je to lahko spletni strani v pomoč pri izvajanju vam prijaznejše in boljše uporabe - da vas lahko prepoznamo, ko se vrnete na našo spletno stran, jih naložimo na vaš računalnik. S tem si spletna stran zapomni nekatere vaše odločitve (kako želite razvrstiti rezultate iskanja, kateri jezik ste nastavili …) in tudi spremlja število obiskovalcev,  vaše klike ter premikanje po strani, da lahko nenehno izboljšujemo delovanje strani. Piškotek, ki vam ga pošljemo, lahko prebere samo naš strežnik, podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, pa ne posredujemo tretjim osebam in jih varujemo skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov.

 

8. UPORABLJENI PIŠKOTKI

phpsessid - funkcionalnost strani php.CompareProducts - lista za primerjalnik, php.customer - prijavljen uporabnik

Piškotki za analitične namene - z informacijami o tem, kako naši uporabniki uporabljajo stran, ugotavljamo, kam postaviti katero vsebino, katere korake je potrebno optimizirati  ipd., kar nam zagotavlja, da lahko izboljšamo delovanje strani. Nazivi piškotkov so »__utma«, »__utmb«, »__utmc« in »__utmz« in se navezujejo na storitev Google analytics. Več informacij o piškotkih storitve Google analytics si lahko preberete na uradni strani podjetja Google.

 

NADZOR NAD PIŠKOTKI

Po zakonu o elektronskih komunikacijah je za uporabo določenih piškotkov potrebna privolitev uporabnika. Svoje odločitve o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov lahko tudi naknadno spremenite. Običajno se sprememba te nastavitve nahaja v menijski vrstici brskalnika Orodja > Internetne možnosti, razdelek »zasebnost/varnost«. Tam nastavite, katere vrste piškotkov želite blokirati.

Piškotke lahko izbrišete preko brskalnika. Izbris je običajno dosegljiv v orodjih, pod »brisanje podatkov brskanja« (okno običajno prikličete tudi s kombinacijo tipk CTRL+Shift+Del), in izberete izbris piškotkov. Nekateri brskalniki ponujajo tudi možnost nastavitve »ne sledi mi« ali »do-not-track«, kar pomeni, da lahko generalno zavrnete uporabo piškotov

 

9. SPREMEMBE

Ponudnik si pridržuje ob izkazanih zakonskih in poslovnih potrebah pravno obvestilo spremeniti. Uporabnikom bo na spletni strani spletne trgovine dostopno aktualno veljavno pravno obvestilo ob spremembah, ki bi občutno vplivale na uporabnike bo ponudnik objavo objavil na spletni strani zadostno vidno ali posredoval obvestilo na elektronski kontakt uporabnika.

 

CLAR, d.o.o.,
Datum: 1.11.2021