Meni
Vaša košarica

Pogoji poslovanja

1. Splošno

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice kupca ter poslovni odnos med kupcem in prodajalcem oz. upravljalcem spletne trgovine.

Vsebina spletnih strani ClarKids.si, ClarKids.hr in ClarKids.com ter vseh njunih različic (v nadaljevanju: Clar.Kids.si) je last podjetja Clar d.o.o., Vrablova ulica 12, 2000 Maribor, Slovenija (v nadaljevanju: Clar d.o.o. ali ponudnik), matična številka 3454967000 , davčna številka SI15322602, registrirana pri okrožno sodišče Maribor srg 2008/41720

Z uporabo spletnih strani ClarKids.si uporabniki sprejemajo objavljene splošne pogoje poslovanja. Clar d. o. o. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh Clar.si kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Za uporabnike so zavezujoči vsakokrat veljavni objavljeni splošni pogoji ob oddaji nakupa.

Uporabnik lahko s Clar d.o.o.komunicira na več načinov:

 • po telefonu: 040511526
 • z elektronsko pošto: info@clarkids.si
 • po pošti na naslov: CLAR d. o. o., Vrablova ulica 12, Maribor, Slovenija
 • v poslovalnici na sedežu: Clar d. o .o Vrablova ulica 12, Maribor

Komuniciranje z elektronsko pošto se šteje za enakovredno pisnemu po pošti.

 

2. Ponudba artiklov

Clar d.o.o. si v spletni trgovini ClarKids.si pridržuje pravico spreminjati ponudbo glede na artikle in produkte, ki jih v okviru poslovanja kupcem lahko ponuja. Ponudbo artiklov ClarKids.si redno in sproti posodoblja na spletni strani, zaradi tekoče obveščenosti uporabnikov spletne trgovine.

Omejitev odgovornosti

Clar d.o.o. se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovi spletni strani, se pa lahko na spletni strani nahajajo neažurirani podatki o lastnosti artiklov, rok dobave, zaloge ali cene, zaradi hitrih sprememb, zaradi katerih ni Clar d.o.o. omogočeno pravočasno ažuriranje podatkov na spletu. V teh primerih, bo Clar d.o.o. kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Clar d.o.o. tudi ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo njegovi obiskovalci na spletu ali družbenem omrežju. Clar d.o.o. si pa pridržuje pravico odstraniti očitne neresnice, ali objavljena sporočila, ki so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva.Clar.si ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvirajo iz tega naslova.

Cene veljajo za nakup preko spleta v primeru celotnega zneska naročila z gotovino ali plačilno kartico, oziroma plačilo predračuna z nakazilom na TRR.

 

3. Registracija uporabnikov ali nakup brez registracije

V spletni trgovini ClarKids.si je omogočen nakup registriranim uporabnikomot tudi nakup brez registracije.

Uporabnik je dolžan v postopku registracije navesti obvezne podatke, kot izhaja iz spletnega obrazca. Z registracijo uporabnik pridobi pravico do nakupa.

Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Uporabnik se registrira pred prvim nakupom. Z registracijo pridobi svoje uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter določi svoje geslo. Uporabniško ime in geslo naročnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Po uspešno opravljeni registraciji Clar.si pošlje naročniku na e-naslov, naveden ob registraciji, povezavo za aktiviranje uporabniškega imena, s čimer se ClarKids.si prepriča, da ta e-naslov zares obstaja.

Naročnik soglaša, da mu ClarKids.si posreduje na njegov e-naslov novo geslo, če ga je uporabnik pozabil in zahteval novo.

Ob vsakem naslednjem nakupu se mora naročnik v spletno trgovino za naročila prijaviti. Ko je prijavljen, lahko sproti spreminja in posodablja svoje podatke (naslov, geslo za dostop), na voljo pa ima tudi pregled preteklih naročil.

Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno.

Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh ClarKids.si.

Prav tako ClarKids.si omogoča nakup brez predhodne registracije. V tem primeru v postopku nakupa izpolni obrazec (nakup brez registracije).

Zahtevana polja so Ime, Priimek, Naslov, Kraj in poštna številka, E-naslov. Omenjeni podatki so nujni za izpolnitev naročila in dostavo naročniku.

V primeru nakupa brez registracije se ne hranijo uporabnikova predhodna naročila, niti njegovi podatki.

 

4. Naročilo

Uporabniku je omogočena oddaja naročila po spletu na način, da v spletni trgovini izbere artikle (označi želen artikel, številko, barvo, ipd.) in po koraki, ki ga vodi oddaja naročila nakupa po odda naročilo. Spletna trgovina Clar d.o.o. je odprta sedem dni v tednu, 24 ur na dan.

Za oddajo zavezujočega spletnega naročila prek sistema naročila ClarKids.si s spletno nakupovalno košarico je treba upoštevati v nadaljevanju opisane korake:

S klikom na gumb »V košarico« položite izbrani artikel oziroma artikle v virtualno nakupovalno košarico. Košarico lahko s klikom kadarkoli odprete in spreminjate. Ko želene artikle odložite v nakupovalno košarico, boste s klikom na gumb »Nadaljuj z nakupom« iz košarice preusmerjeni na 1. korak nakupa, kjer vidite izdelke v nakupovalni košarici. V nadaljevanju izberete gumb »Na blagajno«, izberete med gumbi »Prijava«, »Registracija« ali »Nakup brez registracije gumb Potrdi« za vnos osebnih podatkov oziroma v območje za prijavo, če ste se pri nas že prijavili. V nadaljevanju boste preusmerjeni na izbiro 2. korak nakupa, v katerem izberete načine plačila in dodate morebiten drugi naslov za dostavo. S klikom na gumb »Nadaljuj z nakupam« ste preusmerjeni na 3. korak nakupa. Tukaj si lahko ponovno ogledate podatke o spletnem naročilu ali pa spletno naročilo prekinete (npr. tako, da zaprete okno brskalnika). Postopek naročanja je zaključen šele s klikom na gumb »Oddaj naročilo z obveznostjo plačila«. Če v opisu artikla ni izrecno navedeno drugače, so vsi artikli dobavljeni brez dekoracije na sliki.

S tem kupec sklene prodajno pogodbo na daljavo s ClarKids.si v spletni trgovini ClarKids.si. Pogodba je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi zadnji korak pri oddaji naročila in mu Clar d.o.o. potrdi prejem naročila z elektronskim sporočilom, poslanim na uporabnikov elektronski naslov (z naslovom: naročilo sprejeto). Naročilo lahko prekliče z odgovorom po elektronski poti takoj po prejemu elektronskega obvestila o potrditvi naročila, in sicer najkasneje do izhoda izvajalčevega dostavljavca na dostavo za vročitev naročenega naročila naslovniku na naslov.

Clar d. o. o. ne sprejema naročil od strank, ki še niso dopolnile 18. leta starosti.

Pogodba na daljavo sklenjena med kupcem in Clar d.o.o. (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu tudi dostopna v prodajalni na sedežu Clar d.o.o.

 

5. Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu,
 • z nakazilom na račun upravitelja Spletne trgovine Clar.si – Clar, d.o.o. (po predračunu),
 • s storitvijo PayPal
 • s plačilnimi karticami

V kolikor kupec izbere način plačila po predračunu, mu ponudnik pošlje predračun na elektronski naslov. Veljavnost predračuna je 3 (tri) dni.

Pri plačilu po povzetju poravnate znesek računa pri prevzemu pošiljke. Pri plačilu po povzetju si pogodbeni partner za dostavo pošiljk zaračuna stroške odkupa pošiljke po svojem veljavnem ceniku.
Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

 

6. Cene in posebni popusti

Cene

V spletni trgovini za naročila so objavljene redne spletne cene. Prodajalec je zavezanec za DDV, tako da cene že vsebujejo DDV razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo na dan nakupa, in sicer na dan, ko je kupec oddal in zaključil nakup skladno s temi pogoji poslovanja.

Clar d.o.o. si pridržuje pravico o prekinitvi prodajne pogodbe v primeru, da je prišlo do tehnične napake in da je v spletni trgovini prikazana napačna cena ali fotografija in da stranka ne sprejme nove ponudbe. Vsi nastali stroški niso v breme stranki.

Posebni popusti

Clar d. o. o. si pridržuje pravico do priprave posebnih ponudb (paketi, akcije, popusti). V času trajanja posebne ponudbe veljajo akcijske spletne cene. Akcijske spletne cene in roki veljavnosti posebne ponudbe Clar d. o. o. so objavljeni na spletnih straneh navedenih v uvodu teh pogojev poslovanja.

 

7. Dostava

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.
Clar, d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljavca. Clar d. o. o. bo naročilo, ki je na zalogi, dostavil v roku 5 delovnih dni oziroma v rokih, ki jih na dostavni naslov zagotavlja dostavljavec v okviru dostavnih rokov.


Stroški dostave/pošiljanja naročila niso vključeni v ceno artiklov in skupaj z DDV znašajo 3,95 EUR, v primeru plačila na TRR ali uporabi PayPal storitve se izračunajo dodatni stroški, ki so prikazani na spletni strani ob nakupu. Brezplačna poštnina velja pri nakupu nad 60 EUR z DDV. Pri plačilo po povzetju si pogodbeni partner za dostavo pošiljk zaračuna stroške odkupa pošiljke po svojem veljavnem ceniku.

 

8. Promocijska koda

Promocijska koda je časovno omejena in prinaša številne ugodnosti in popuste. Promocijsko kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila in v clarovih e-novicah, na katere se lahko naročite in jih boste prejemali na vaš elektronski naslov skladno s pravnim obvestilom in temi pogoji poslovanja.


Promocijska koda je niz znakov in številk, ki jo uporabnik vpiše v prvem koraku spletnega nakupa. Popust oziroma ugodnost bo upoštevana takoj zatem.

 

9. Omejena pravica uporabe

Obiskovalci lahko vsebine spletnih strani clar.si uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je  prepovedana.

 

10. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Že kupljeno blago lahko kupec, pod pogojem, da je blago nerabljeno, neodprto, nepoškodovano in v originalni embalaži, vrne v roku 14. dni od prejema blaga. Pri tem pisno obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe in v 14 dneh po pisnem obvestilu vrne blago.

Kupec je dolžan izpolniti obrazec za odtop od pogodbe, in ga izpolnjenega priloži blagu, pri čemer ne rabi navesti razloga vračila. Ob vračilu morajo biti izdelki nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v originalni embalaži. Vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi kopijo originalnega računa. Kupec mora nato blago vrniti podjetju na naslov: Clar,d.o.o., Vrablova ulica 12, 2000 Maribor, Slovenija – s pripisom Spletna prodaja. Stroške vračila blaga krije kupec.

Clar d. o. o. ne sprejema odkupninskih pošiljk.

Kupcu bo kupnina vrnjena v roku 14 dni po prejemu pisnega obvestila, da odstopa od pogodbe. Vrnitev plačila lahko zadržimo do prejema vrnjenega blaga

Izdelkov s potiskom oziroma vezenjem po naročilu ni mogoče vrniti ali zamenjati.
Kadar je bila pri nakupu upoštevana promocijska koda, se le ta ne šteje kot kupnina, vrne se le vplačani znesek.

V primeru plačila z e-bonom Clar, se vrednost bona šteje kot kupnina in vrne se celotni znesek kupnine.

 

11. Stvarna napaka

Napaka je stvarna:

 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost izdelka za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Kupec lahko reklamira blago, če le to nima lastnosti, ki jih je Clar d. o. o. izrecno obljubil, če je Clar d. o. o. poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali pa kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.


Uveljavitev stvarne napake:

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Pravico do uveljavitve stvarne napake natančneje opredeljuje Zakon o varstvu potrošnikov.

Kupec pred tem izpolni obrazec za reklamacijo, in ga izpolnjenega priloži blagu. Prav tako priloži originalni račun. Drugačen način vračila na naše stroške ni možen.

 

Obravnava poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket, ki ga prejmete ob naročilu blaga, fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi in sicer tako, da o zadevi seveda najprej obvestite nas preko e-pošte: info@clarkids.si, mi pa vam po predhodnem dogovoru z vami, Pošti naročimo, da prevzame pošiljko v enakem stanju, kot ste jo prejeli (brez da bi karkoli dodali ali odstranili), vi pa izpolnite reklamacijski zapisnik. Skupaj s Pošto bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

 

12. Garancija

Tekstilni izdelki in obutev nimajo garancije.

 

13. Menjava izdelka

 

V kolikor bi kupec želel naročeni izdelek zamenjati, ker mu ne ustreza velikost ali barva, lahko le tega zamenja v roku 14 dneh od prejema pošiljke.

Pri tem prodajalca obvesti na elektronski naslov info@clarkids.si s pripisom "menjava izdelka". Obvezno tudi izpolni obrazec za menjavo izdelka.

Stroške pošiljanja krije kupec.

 

14. Clar e-novice

Clar e-novice so elektronsko obvestilo, ki ga pripravlja in izdaja Clar, d.o.o.

Clar novice lahko vsebujejo:

 • obvestila o novostih v Spletni trgovini ClarKids.si
 • dostopnost posameznih artiklov ali kolekcij,
 • nastop in trajanje posebnih ugodnosti za kupce,
 • akcije in popusti za določene izdelke,
 • promocijske kode s posebnimi ugodnostmi in popusti,
 • personalizirane promocijske kode, ki veljajo le za Vas.

Clar e-novice se lahko pošiljajo na vaš elektronski naslov, ki ste ga podali ob registraciji ali pri naročilu na e-novice. Vse kar morate storiti, je prijava na novice, ki jo opravite na naši spletni strani. Če novic več ne želite prejemati, se preprosto odjavite. Gumb za odjavo je na koncu vsakih prejetih e-novic.

Clar d. o. o. s kupcem stopi v stik preko komunikacijskih sredstev, kot so kupcu omogočeni po teh pogojih poslovanja na daljavo. Ob naročilo na obvestila se bo Clar d. o. o. trudil oglasna elektronska sporočila izpisati jasno in nedvoumno, tako da bodo označena kot oglasna sporočila, jasno bodo navedene akcije, posebni popusti in druge tržne tehnike z jasno določenimi pogoji udeležbe v njih, jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo kupca, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Clar d. o. o. izrecno spoštoval.

Kako skrbimo za vaše osebne podatke si preberite tukaj.

 

15. Omejitev odgovornosti

Clar,d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani ClarKids.si in vanje vključenih vsebin. Clar d. o. o. si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletnih strani brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb. Kupec blaga, kupljenega v spletni trgovini ClarKids.si, ima pravico do vračila ali reklamacije pod pogoji določenimi v teh pogojih poslovanja.

 

16. Pritožbe in spori

Clar d. o. o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Clar d. o. o. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@clarkids.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Clar d. o. o. bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Skladno z zakonskimi normativi Clar, d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Clar, d.o.o., ki kot ponudnik blaga na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

17. izjava o varovanju osebnih podatkov

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh ClarKids.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo ClarKids.si varoval ter preprečeval njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje kot opredeljeno v pravnem obvestilu dostopnem v spletni trgovini.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

ClarKids.si prejete podatke s strani uporabnika, kot opredeljeno v teh pogojih poslovanja in pravnem obvestilu ClarKids.si, prevzame v upravljanje in jih informacijsko in ročno obdela na zakonski podlagi (6. člena Uredbe GDPR v povezavi z določili ZVPot in poslovanja spletnih trgovcev) in na pogodbeni/naročniški podlagi (po predpisih o spletni prodaji) izključno za namen izvedbe naročene storitve po teh pogojih poslovanja.

Clar d.o.o. za potrebe poslovanja spletne trgovine zbira naslednje podatke uporabnikov: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov za pošiljanje naročenega blaga, naslov elektronske pošte, (uporabniško ime) geslo v enkriptirani (šifrirani obliki), telefonsko številko ki jo uporabnik prostovoljno poda, ostale podatke, ki jih uporabnik vnese pri registraciji v spletno trgovino kot ga vodi spletni postopek.

Za točnost vnesenih podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri registraciji v spletno trgovino Clar d. o. o. ne odgovarja, temveč uporabnik (kupec) sam. Za potrebe varnosti se zbirajo tudi IP naslovi uporabnikov, ki dostopajo in uporabljajo spletno trgovino. Osebni podatki uporabnikov bodo izjemoma razkriti tretjim osebam, ki bodo izkazale zakonsko podlago ali/in pravni interes ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov.

Več o varnosti in zasebnosti pri uporabi spletne trgovine ClarKids.si uporabnik najde v razdelku politika zasebnosti.

 

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

 

Pogoji veljajo od 1.11.2021